عمده صادرات پسته رفسنجان از چه نوعی است؟ آیا تنها پسته های مرغوب برای این منظور در نظر گرفته می شود یا اینکه بستگی به بازار کشور هدف دارد؟
پسته یکی از محصولات کشاورزی مهم برای کشور ما محسوب می شود، زیرا علاوه بر تامین نیاز داخل حجم وسیعی از میزان تولید این محصول در کشورمان به سایر نقاط دنیا صادرات می گردد.
خواستگاه اصلی پسته ایرانی مربوط به استان کرمان است که شهر های رفسنجان، سیرجان و زرند از تولید کنندگان عمده در این منطقه محسوب می شوند.
تنوع تولید این محصول در شهر های ذکر شده بالاست و تقریبا می توان گفت از تمامی 4 رقم اصلی پسته یعنی اکبری، احمدآقایی، فندقی و کله قوچی به صورت وسیع کشت می گردد.
پسته تولید شده در این منطقه از کیفیت بالایی برخوردار بوده و هر ساله متقاضیان زیادی را برای واردات انواع آن از این شهر ها به کشور های خارجی به خود اختصاص داده است.
رفسنجان از تولیدکنندگان بهترین نمونه ی پسته احمد آقایی و کله قوچی است، اما به طور معمول نمونه پسته اکبری که عدد قیمتی بالایی دارد، کمتر جنبه ی صادراتی داشته و اغلب ارقام فندقی و کله قوچی که جزو پسته های کروی شکل هستند، برای اتحادیه اروپا تقاضا داده می شود.
سلیقه بازار جامعه هدف نکته ی بسیار مهمی در انتخاب نوع پسته و چگونگی بسته بندی آن است.
انواع پسته و فرآورده های صادراتی آن
انواع پسته های خام خشک یا بوداده طعم دار به صورت فله یا بسته بندی شده برای صادرات تقاضا داده می شود، علاوه بر این نمونه های مختلف مغز معمولی، سبز و خلال آن نیز از سوی برخی کشور ها سفارش داده می شود.
مغز پسته در صنایع غذایی مانند شیرینی پزی و … کاربرد فراونی دارد.